Birgit Thygesen – Fanø kunstfestival 2019

Birgit Thygesen
Nørresundby
60454950
artbythygesen@stofanet.dk
www.artbythygesen.dk


Mine abstrakte malerier – ofte på papir – kommer ud af fri fantasi men selvfølgelig med inspiration fra mange steder. Jeg bruger akrylmaling kombineret med kul, pastel, grafit.

I mange år har jeg deltaget i et utal af malekurser og mest malet, når jeg var på kursus. I påsken 2016 var så jeg kunstudstillinger ”Kunst for alle” i Aalborg og talte med en af kunstnerne – det blev vendepunktet for mig. Jeg gik hjem og fandt malegrejet frem og gik i gang med de første små billeder på 20 x 20 cm. Senere er formatet blev lidt større og nu maler jeg stort set, når jeg har tid.

Birgit Thygesen

Mine malerier er abstrakte, tenderende det ekspressive. I hvert fald er hvert maleri et eksperiment og ofte sætter jeg mig selv en udfordring, som f.eks. kan være at bruge en begrænset palette af farver og alligevel få det til at spille og skabe et udtryk. Tit bruger jeg forskellige redskaber til at lægge malingen på papiret eller lærredet og slutter ofte med tusch, kul, oliekridt til lige at give den sidste effekt.